Salihli/Çapaklı Köyü’nde Gerçekleştirilen Basın Açıklaması/27.07.2020

222 total views, 9 views today

Basın açıklamasına Egeçep ve Salihli Çevre Derneği pankartları ve dövizleriyle katılım gösterildi. Katılım ve ilgi yoğundu. Özellikle Çapaklı Köyü kadınlarının ve gençlerinin yoğun katılımı dikkat çekiciydi. Yöre halkının hepsi Jandarma saldırısından sonra öfkeli ve bir o kadar da kararlıydı. Etkinlik boyunca sık sık “Havama, Suyuma, Toprağıma Dokunma / Çapaklı Temizdir, Temiz Kalacak / Biyogaz Yapma Boşuna Yıkacağız Başına / Direne Direne Kazanacağız / Baskılar Bizi Yıldıramaz / Gazcı Şirket Çapaklı’ yı Terk Et / Yaşasın Kadın Dayanışması ” sloganları atıldı. Eş sözcü Berna Babaoğlu Ulutaş’ın basın açıklamasından sonra, çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcilerine söz verildi. Etkinlik boyunca Çapaklı Köyü Muhtarı ve köy kadınlarının konuşmaları etkili oldu. Özellikle köy kadınlarının konuşmaları sık sık slogan ve alkışlarla desteklendi. Etkinlikten sonra Çapaklı Köyünün kadınları ve gençleri yapmış oldukları ev yapımı yiyecekleri gelenlere ikram ettiler. Dayanışmada bundan sonra da yanlarında görmek istediklerini ve gelmemizden mutlu olduklarını özellikle belirttiler. Bu buluşma Salihli Çevre Derneği’nin köy halkıyla kurduğu olumlu ilişkiler ve yoğun emekleriyle gerçekleştirildi.